Problem političkih stranaka u Unsko-sanskom kantonu nije samo višegodišnje obmanjivanje građana i javnosti, već i umišljenost da su sami sebi dovoljni i da odavno istrošeni politički kadrovi s kojima raspolažu mogu izgurati još izbora i još mnogo puta obmanuti javnost jeftinim obećanjima…

Ako zavirimo u svaku od krajiških stranaka, ne treba biti puno pametan (naravno to vrijedi za onog koji ima iskustva rada u medijima i dobro poznaje odnose s javnošću) da se primjeti kako njihovu medijsku i svaku drugu strategiju vode uvijek isti ljudi koji vode i stranku.

Dok na Zapadu imaju profesionalni sektor za odnose s javnošću, a pred izbore okupe posebne timove nezavisnih stratega, političkih analitičara i novinara, pa zatraže od njih (naravno uz novčanu naknadu) da im ponude najbolju stategiju za, ne samo osvajanje izbora, izlazak zemlje iz krize (i problema koji su tada aktuelni), naši krajiški političari (namjerno kažemo krajiški jer u drugim sredinama poput Zenice, Tuzle, Banja Luke, Sarajeva i Mostara imaju timove, botove i eksperte) smatraju kako su oni sebi sasvim dovoljni.

Šta će oni koga plaćati i uhljebljavati kad mogu oprati love za sebe u predizbornim kampanjama i plus imati kampanju… ‘Ta će nam ko!

Eto radili su tako godinama biva, pa šta im fali i ove godine i budućih…? Ništa, samo udrite vidjećemo dokle će to sve ići i šta će biti, ne samo ovih, već  i izbora 2020-2022-te i dalje…