Sama činjenica da SDA daje analizu stanja u Cazinu i proglašava ga najgorim, najcrnjim, sablasnim i najblaže rečeno, apokaliptičnim  izaziva buru smijeha i u suštini je samo mali dio opće lakrdije u kojoj se našla država koju vode likovi poput trojca Handanagić- Hušić- Rošić.
Čitajući njihovu tzv. analizu o stanju privrede i ekonomije u Cazinu, neupućeni čitalac bi mogao pomisliti da se radi o savršeno organizovanom Kantonu u kojem cvijetaju ruže i bijele lale, a samo u tamo nekom Cazinu sve ne valja jer je na čelu istog Nermin Ogrešević.  To što 100.000 novih radnih mjesta  nije obećao Nermin Ogrešević već upravo predsjednik SDA odnosno  pomenutog trojca, izgleda da je negdje promaknulo. Osim ukoliko u dato obećanje ne ulaze sva radna mjesta u Zavodu zdravstvenog osiguranja ili  Unsko- sanskim šumama?
Možda su zaista pravo rješenje za ovaj narod ljekari koji se na samom početku karijere ostave svoga posla i bace u politiku, te se za par godina tako dobro „pođone“ da mogu odmarati u Dubaiu i sličnim destinacijama? Koji vode ustanove sa višemilionskim budžetom tako da je narodu u zdravstvenim ustanovama i sa zdravstvenom zaštitom sablasnije nego sa rasvjetom o kojoj on priča.
Možda su pravo rješenje oni koji vam naplaćuju radna mjesta pa vam još ne ispune obećanje, a novac vraćaju u ratama ili nikako, dok usput vode paralelne živote sa cirkuskim aferama?
Možda je spas u marionetama koje gube glavu i zdravlje za funkcijama?Ukratko, kada vidimo da Unsko- sanski kanton, ustanove i instucije koje vode gospoda iz SDA pobiru uspjehe i rezultate, tada ćemo vašu analizu ozbiljnije iščitati i upustiti se u razgovor o istoj. Do tada bi bilo najbolje da ne svraćate u Cazin kada vam je već toliko sablastan, strašan i najgori ali ste u njega uvijek dobro došli ukoliko mu želite donijeti dobre projekte i investicije.
/cazin.net