“Sticajem okolnosti sam dobio nagradu. Pobunili su se paćenici i plaćenici. Rekli su da se Ivo Andrić prevrće u grobu”, rekao je Bora i upisao se na listu naših čitalaca…

Tek zamalo su nam promakle riječi Bore Đorđevića, koje je izustio kada mu je u Andrićevom institutu u Višegradu dodijeljena ”Velika nagrada Ive Andrića”, za najbolje djelo Republici Srpskoj i Srbiji 2017., za knjigu poezije “Pusto ostrvo”.

Đorđeviću je nagradu uručio Emir Kusturica. A Đorđević je obraćajući se prisutnima, između ostalog, rekao da su mnogi drugi muzičari zaslužili ovu nagradu.

“Sticajem okolnosti sam dobio nagradu. Pobunili su se paćenici i plaćenici. Rekli su da se Ivo Andrić prevrće u grobu”, riječi su Đorđevića.

Ovo je vrijedan i nepatvoren dokaz da Bora Đorđević čita bošnjačke medije jer kada je 24. januara obznanjeno da je šef ”Riblje čorbe” dobitnik spomenute nagrade, bošnjački mediji su objavili tekst čiji je naslov bio: ”IVO ANDRIĆ SE U GROBU OKREĆE: Nagradu koja nosi njegovo ime dobio Bora Đorđević, u žiriju bio i izbjeglica iz Travnika Muharem Bazdulj”.

Doduše, mediji su napisali – okreće, a on je rekao – prevrće, ali ne treba baš sada tražiti dlaku u jajetu…

A, sad, što se tiče paćenika i plaćenika… Hm… Pa, ima li većeg paćenika od Bore Čorbe i jadnijeg plaćenika od onog ko mu je dodijelio nagradu? Teško.

/slobodnabosna