SDA u cijelosti odbacuje današnji “neutemeljeni napad na Vladu FBiH na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem”, navodi se u saopćenju Informativne službe SDA.

-Ovaj pokušaj napada SDP-a produkt je očigledne nervoze i straha koji vlada u toj stranci nakon što je Vlada FBiH pozvala nadležna tužilaštva i agencije za sprovođenje zakona da utvrde sve činjenice i poduzmu mjere odgovornosti zbog kriminalne privatizacije Krivaje iz Zavidovića koja je izvršena u režiji Nermina Nikšića i Vlade na čijem čelu se tada nalazio, navodi se u saopćenju.

SDA je pozvala SDP da javnosti objasni kako su uništili 1200 radnih mjesta i koliku su štetu nanijeli Federaciji kriminalnom prodajom Krivaje u ruke nekoliko privatnih firmi! Tek tada ćemo ih smatrati strankom s kojom treba voditi dijalog.

“O SDP-u i njihovom učešću u vlasti u prošlom i ranijim mandatima, kao i o njihovom opozicionom djelovanju u ovom mandatu, ima se puno toga reći.

Na prvom mjestu o obespravljivanju Bošnjaka u entitetu RS kroz Sarajevski sporazum kojeg su prihvatili 2002.godine, ili o sporazumima sa Dodikom i Čovićem iz 2013.godine, a samo da bi ostali na vlasti.

Ili o nepotpisivanju Apelacije o 9.januaru, o planiranoj kandidaturi koja treba zavarati Bošnjake u RS i olakšati izbor Dodika u Predsjedništvo BiH, o njihovom destruktivnom djelovanju u ovom mandatu koje je usmjereno protiv penzionera, boraca i protiv stabilnosti Federacije”, piše u saopćenju SDA..

-Dakle, prvo SDP treba objasniti šta je uradio sa Krivajom, tek će onda steći pravo da bilo kome dijeli lekcije, piše na kraju saopćenja SDA, koje je uslijedili nekoliko sati nakon saopćenja SDP-a koje je naš portal također objavio u cjelini.