Ne dozvoljava da svatko ima pravo na opredjeljenje, jednako kako se on 1990. godine opredijelio za biti Hrvat

„Perfidan, prevrtljiv, politički i nacionalni kameleon, šovinist za kojega je i to riječ koja ne može opisati svu raskoš njegove osobnosti. Bivši komunist, potom socijaldemokrat, te na posljetku bošnjačko-muslimanski nacionalist.  Svojim dugogodišnjim kampanjama, Tokić svojom birtijskom retorikom pokušava nebošnjake uvjeriti da su Bošnjaci, sve drugačije nazivajući prijetnjom za hiljadugodišnju Bosnu (bez Hercegovine). Ne dozvoljava da svatko ima pravo na opredjeljenje, jednako kako se on 1990. godine opredijelio za biti Hrvat. Da bi dobio hrvatsku domovnicu, te 1990., morao  je dati pisanu izjavu da: „ se osjeća kao Hrvat, da govori hrvatskim jezikom, osjeća pripadnost hrvatskom narodu i njegovom identitetu, da osjeća solidarnost s tim istim narodom i da se taj identitet i jezik u njegovoj kući oduvijek njegovao“.  Dobio je hrvatske dokumente, državljanstvo i hrvatsku putovnicu. Koju ima  danas. Tada mu nitko nije branio izjasniti se kao Bošnjak, govoriti „bosanskim“ jezikom ali je on ipak odabrao biti Hrvat i govoriti hrvatskim jezikom. I imati hrvatsku putovnicu kojom danas bezbrižno putuje po Europi, propagirajući bošnjačko-muslimanski nacionalizam, namećući Srbima da su Bošnjaci pravoslavci, a Hrvatima da su Bošnjaci katolici, prijeteći ratom.

Riječ je, naravno, o Sejfudinu Tokiću, predsjedniku “Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda”. Ironično, čovjek koji u imenu svog pokreta koristi riječ ravnopravnost, najveći je zagovaratelj neravnopravnosti i mržnje među tri naroda u BiH.  Čovjek je to koji voli poštovati odluke sudova, međutim kada se protiv njega vodi postupak, sve je montirano. Naime, dotičnom gospodinu se sudi zbog kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti. Da ne ostane na tome, Tokić je bio uhićen zbog napada na službenu osobu i sprječavanja obavljanja dužnosti. U Sarajevu, da ne bi rekao da mu montiraju. Ako pogledamo malo Tokićeve izjave, nešto takvo nije ni čudno.

Tokić je s hrvatskom putovnicom i domovnicom u džepu, upisan u državljane Republike Hrvatske, u Sarajevu je dočekao predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović. Ako ste mislili da joj je došao zahvaliti što mu nisu oduzeli državljanstvo i dokumente unatoč tome što ne prestaje sipati monstruozne optužbe i kvalifikacije na račun Hrvatske i negirati prava Hrvata kao konstitutivnog naroda – varate se“, pišu hrvatski portali.