Jučer se u Bihaću desila strašna saobraćajna nesreća u kojoj su se sudarili golf 4 i motor usljed čega se motor gotovo raspao.

Vozač golfa je prošao neozlijeđeno, dok je motociklist van životne opasnosti.

Ljetos smo pisali o divljanju motorista po bihaćkim ulicama, ali izgleda da Policija nije poduzela nikakve ozbiljne korake da to spriječi.

Osim zaustavljanja sirotinje i naplaćivanja kazni za nepotpunu prvu pomoć, nedostatak koje sijalice ili pak ne vezanje pojasa, nije bilo neki konkretni akcija u pogledu dovođenja u red saobraćaja na području Bihaća.

Motoristi već godinama izazivaju zgražanje Bišćana, posebno oni koji imaju malu djecu, jer se brinu za njihovu sigurnost dok se vraćaju iz škole. Posebno su ugrožena naselja kao što je bivša Galića ulica i put koji vodi na Kamencu i Izačić, tzv. bakšaiška zaobilaznica i njen produžetak prema bolnici pored marketa Bingo i FIS-a, te Jablanska ulica koja vodi ka naselju Pokoj i prema Cazinu.

Nisu samo motoristi jedini koji ugrožavaju saobraćaj, tu se nađe i pokoji vozačić nekog jeftino nabrijanog automobilčića koji misli da se cure tope kad čuju zvuk njegovog jeftino nabrijanog auspuha. A on da bi dobio željeni zvuk nabrijava brzinu troduplo veću od dozvoljene, upravo vozeći se navedenim putevima.

Kada će Policija stati u kraj ovim manijacijam i glumcima, vidjećemo. Hoće li to biti onda kada nastrada par dječiji života? Ili kada udare nekog člana porodice od uspolenika Policije?