Nakon što je novinske stupce punila pogibija malene šestogodišnje migrantice na granici Srbije i Hrvatske, zamalo je došlo do nove tragedije.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, dječak imigrant u dobi od oko 12 godina se jučer, 26. prosinca, u Beogradu provukao u podvožje autobusa hrvatskog prijevoznika Čazmatrans.

Autobus se kretao na svojoj redovitoj liniji za Zagreb, a dječak se, prema izjavama svjedoka, provukao ispod autobusa i smjestio u podvožje te pet sati riskirao život kako bi došao do hrvatske metropole.

Pukom srećom nije pao među kotače i poginuo.

IMG_4987__1_

IMG_4986-1

“Bus je iz Beograda krenuo u 11:30. Prošli smo Kutinu, a negdje prije Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najprije slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dijela za kotače. Teturao je, bio je u vidljivom šoku”, ispričao je za Slobodnu Anđelko Nežić, putnik koji je bio u tom autobusu. 

“Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u podvožju, ne znam kako je izdržao”, napominje Nežić. 

Iz Čazmatransa su potvrdili što se dogodilo te kažu da im to nije prvi slučaj.

“Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dječak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje kotače i tako se držao nevjerojatnih pet sati.

Ali to nam nije prvi slučaj, slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika”, kazao je Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa.