O problemu pasa lutalica u Bihaću pisano je više puta unazad nekoliko godina i ništa se posebno nije desilo, osim što su se neki dobro uhljebili i profitirali kroz to.

Građani prigradskih naselja žive u strahu već godinama, a posebno su na udaru  najmlađi građani grada Bihaća. Djeca koja idu u školu suočavaju se s problemom mogućeg napada pasa lutalica a da to  nikoga od nadlženih organa nije briga.

Zanimali smo se malo za ovu temu i od stručnih ljudi, uzgajatelja pasa i profesionalaca dobili informacije da se ovakve stvari u zemljama EU rješavaju udomljavanjem, ako je moguće. Ako to pak nije moguće, onda humanim usmrćivanjem a nikako pustanjem da psi lutaju po gradu uz opravdanje da su pregledani, vakcinisani i da im je na uho stavljena plastična pločica.

Kakve koristi građani imaju od toga! Zar ne znaju ti uhljebi koji mlate lovu preko problema pasa, da ništa i niko ne može nadoknaditi pretrpljeni strah nečijeg dijeteta koje se suoči sa napadom čopora gladni pasa koje glad izjutra istjera na ulicu!?

Dragi pasoljubci pričajte lovačke priče kome hoćete, ali vrijeme je da gradska Uprava konačno nabavi vakcine i putem humane eutanazije rješi te napasti i noćne more mnogih mališana koji su preči i vrijedniji za ovo društvo od vaših pasa koje toliko “volite” za pare naravno!

Nakon niza pojedinačni napada na građane i niza slučajeva davljena životinja na lokalnih farmama kom prilikom je nanesena ogromna šteta građanima Bihaća, vrijeme je da Gradska uprava već jednom krene u rješenje ovog problema. Ne može vječno oklijevati i pustati da ovaj grad i ulazi u grad izgledaju poput napušteni meksikanski gradića iz vestern filmova u kojima osim vjetra i pasa nema ničeg drugog.