Hrvatska tuguje zbog debakla na Eurobasketu, ali je nezaobilazno podsećanje na izjavu selektora pre meča sa Rusima

Košarkaši Rusije su pobedili sa 101:78 i plasirali se u četvrtfinale Eurobasketa, a pojedinim navijačima u Hrvatskoj zasmetala je izjava selektora Aleksandra Petrovića uoči duela.

On je poručio da je imao najlakši mogući skauting za Ruse i da tačno zna šta treba da uradi kako bi ih eliminisao. Sigurno se gorko pokajao zbog prevelike opuštenosti.

– Ovo je bio najlakši skauting do sada, tačno znam kako moramo igrati. Najvažnije će biti da smo spremni pratiti Mozgova i njegove koridore nakon pick ‘n’ rolla sa Švedom. Njega ćemo takođe morati da zaustavimo jer je dobar i u igri dva na dva i jedan na jedan.

– Treće, oni često spuštaju loptu na Kurbanova, koji je odličan u igri leđima. I četvrto, moramo paziti na defenzivnu tranziciju jer su oni jako brzi i moramo ih dobro pratiti – analizirao je Petrović pred meč, što je odmah posle meča postalo predmet ismevanja na društvenim mrežama.

Sa druge strane, Bojan Bogdanović bio je ogorčen zbog epiloga, velike nade je ulagao u medalju.

– Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama – rekao je Bogdanović posle utakmice, kao da je aludirao i na prošlogodišnji meč sa Srbijom na Olimpijskim igrama.

Za razliku od Bogdanovića, Dario Šarić to poređenje nije mogao da podnese.