Cijeli Balkan se smije izjavi Ace Trice prije meča, Bogdanović surovo iskren prema Hrvatskoj

Hrvatska tuguje zbog debakla na Eurobasketu, ali je nezaobilazno podsećanje na izjavu selektora pre meča sa Rusima

Košarkaši Rusije su pobedili sa 101:78 i plasirali se u četvrtfinale Eurobasketa, a pojedinim navijačima u Hrvatskoj zasmetala je izjava selektora Aleksandra Petrovića uoči duela.

On je poručio da je imao najlakši mogući skauting za Ruse i da tačno zna šta treba da uradi kako bi ih eliminisao. Sigurno se gorko pokajao zbog prevelike opuštenosti.

– Ovo je bio najlakši skauting do sada, tačno znam kako moramo igrati. Najvažnije će biti da smo spremni pratiti Mozgova i njegove koridore nakon pick ‘n’ rolla sa Švedom. Njega ćemo takođe morati da zaustavimo jer je dobar i u igri dva na dva i jedan na jedan.

– Treće, oni često spuštaju loptu na Kurbanova, koji je odličan u igri leđima. I četvrto, moramo paziti na defenzivnu tranziciju jer su oni jako brzi i moramo ih dobro pratiti – analizirao je Petrović pred meč, što je odmah posle meča postalo predmet ismevanja na društvenim mrežama.

Sa druge strane, Bojan Bogdanović bio je ogorčen zbog epiloga, velike nade je ulagao u medalju.

– Nismo imali volju i želju, nismo pokazali da imamo ponos. Iz godine u godinu gubimo ovakve utakmice. Iz godine u godinu padamo na istim stvarima. Te stvari nisu ni taktika ni to da li smo pogodili šut ili nismo, nego su želja i ponos. Očigledno nemamo ponosa i krvi u sebi. Kada u nokaut fazi primiš 100 poena i ne napraviš nijedan jak faul to dovoljno govori o nama – rekao je Bogdanović posle utakmice, kao da je aludirao i na prošlogodišnji meč sa Srbijom na Olimpijskim igrama.

Za razliku od Bogdanovića, Dario Šarić to poređenje nije mogao da podnese.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s