Lokalni portali, između ostalih i USN.ba već su pisali o radu Zavoda za prostorno uređenje Bihać, a danas su objavili i nekoliko zanimljivih fotografija, o čemu je ovaj portal već pisao.

Radi se o javnoj rasvjeti, a koja je u nadležnosti Zavoda za prostorno uređenje.

Naime, nakon što je direktorica Zavoda Edina Osmanović kazala kako se nalaze u pat poziciji i da ne mogu tražiti odgovornost za sporost izvođenja radova u KFW projektu, veliki dio pozornosti je skrenula na Zavod ali i na sebe. Tako je od do jučer sporedne pozicije direktora jedne od javnih institucija, pozicija direktora Zavoda za prostorno uređenje postala jedna od ključnijih pozicija u Gradu Bihaću, Bišćani znaju ko je direktor, svaki dan ih mediji podsjećaju na to.

Direktorica Osmanović u svakoj izjavi spomene dug i dubiozu, nedostatak sredstava, a ustanova s kojom ona rukovodi i čija je nadležnost javna rasvjeta, danju upali svjetla, a noću ih gasi …

Da li se ovako rukovodi javnim ustanovama, dobrom svih nas građana ovog grada? Hoće li biti ikakvih sankcija za ovakav indolentan odnos spram narodnog dobra? Kada treba narodu slati račune i tužiti ih po sudovima, onda sve ide po zakonu! Ali kada treba kazniti one koji se neodogovorno odnose spram javnog dobra i rukovode njime kao da je to njihova ćaćevina, onda su organi reda spori!

This slideshow requires JavaScript.