Zavod za prostorno uređenje Bihać: Danju pale, a noću gase svijetla (FOTO)

Lokalni portali, između ostalih i USN.ba već su pisali o radu Zavoda za prostorno uređenje Bihać, a danas su objavili i nekoliko zanimljivih fotografija, o čemu je ovaj portal već pisao.

Radi se o javnoj rasvjeti, a koja je u nadležnosti Zavoda za prostorno uređenje.

Naime, nakon što je direktorica Zavoda Edina Osmanović kazala kako se nalaze u pat poziciji i da ne mogu tražiti odgovornost za sporost izvođenja radova u KFW projektu, veliki dio pozornosti je skrenula na Zavod ali i na sebe. Tako je od do jučer sporedne pozicije direktora jedne od javnih institucija, pozicija direktora Zavoda za prostorno uređenje postala jedna od ključnijih pozicija u Gradu Bihaću, Bišćani znaju ko je direktor, svaki dan ih mediji podsjećaju na to.

Direktorica Osmanović u svakoj izjavi spomene dug i dubiozu, nedostatak sredstava, a ustanova s kojom ona rukovodi i čija je nadležnost javna rasvjeta, danju upali svjetla, a noću ih gasi …

Da li se ovako rukovodi javnim ustanovama, dobrom svih nas građana ovog grada? Hoće li biti ikakvih sankcija za ovakav indolentan odnos spram narodnog dobra? Kada treba narodu slati račune i tužiti ih po sudovima, onda sve ide po zakonu! Ali kada treba kazniti one koji se neodogovorno odnose spram javnog dobra i rukovode njime kao da je to njihova ćaćevina, onda su organi reda spori!

This slideshow requires JavaScript.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s