Apoteke Bpharm ponovo izražavaju zabrinutost zbog ne fer odnosa menadžmenta Doma zdravlja Bihać gdje im v.d. direktorica pokušava otkazati ugovor o zakupu čime će mnogi uposleni ostati bez posla, ali su ranije već upozorili i na štetu kojeg naš zdravstveni sektor trpi u saopćenju: Animoziteti važniji od vakcina goriva ili grijanja za Dom zdravlja.

Direktorici Azri Hasić očito ne trebaju redovne kirije koje smo plaćali mjesečno domu zdravlja 7.605 KM, a ukupno do sada 456.300 KM sa PDV-om, upozoravaju iz Bpharma, jer se to više neće moći ostavriti za Dom zdravlja.

Naravno, Dom zdravlja višak prostora može izdavati ali apotekarstvo koje plaća naveće zakupe više neće biti moguće zbog zakonskih ograničenja.

Bpharm i po drugi put dokazuje da se ova šteta čini iz animoziteta prema njima, jer u prepisci Doma zdravlja sve stoji crno na bijelo.

Naime, iz Doma zdravlja zatraženo je mišljenje od Federalnog ministarstva zdravstva koji su odgovorli da mogu produžiti ugovore. Ali s obzirom da direktorica to ne želi iz samo sebi poznatih razloga suprotnih ekonomskoj logici, ona je zatražila i drugi put mišljenje koje će biti bliže njenom i to ovaj put iz kantonalnog ministarstva zdravstva iako je Federalno viša instanca. To bi bilo kao kada bi se na presudu višeg suda žalili niže stepenom, poručili su iz Bpharma navodeći ove faksimile u prilogu.

x-fed

Iz Bpharm također postavljaju pitanje ko plaća političare i lobije da bi se činila šteta, a upravo tim novcem s kojim bi se unaprijedilo zdravstvo se kupuju nekretnine u Hrvatskoj i otvaraju bankovni računi.