U našem društvu već dvadesetak godina ne postoji nikakva odgovornost za bilo šta i sve se svodi na to da li je neko dobio izbore ili nije, odnosno na kaznu naroda pojedinim političkim strukturama koje kada osvoje glasove i pobjedu na izborima, zaborave na narod i ono što su mu obećavali u predizbornim kampanjama.

Sudska vlast kao da spava cijeli period iza rata, jer da ne spava zasigurno bi bilo niz odgovornih, optuženih i osuđenih za ovakvo stanje.

Bihać u proteklih nekoliko mjeseci, pa evo i u jeku turističke sezone, sve više liči na neku provinciju i selendru, zahvaljući nebrigi i letargiji strukture koja vlada gradom i njegovim institucijama.

Građani su već odavno ogorčeni raskopanim putevima, a niti saobraćajni znakovi i rasvijeta nisu u boljem stanju. Nered, haos i zapuštanost vlada ulicama Bihaća i tek jučer i preključer nakon što su lokalni mediji i građani pisali o tome na portalima i društvenim mrežama, gradske vlasti su se malo trznule i kao krenule da nešto urade po tom pitanju.

Evo nekih od komentara Bišćana na društvenim mrežama:

Screenshot_1

 

Screenshot_2

Screenshot_4

Screenshot_5

 

This slideshow requires JavaScript.

Smiješna je ušteda koju gradska uprava nastoji realizirati kroz rasvijetu, pa tako u nekim naseljima ne može ili ne želi zamjeniti žarulju koja je izgorila, a u drugima podesi rasvijetu po sistemu da gori svaka druga žarulja dok usljed nemara i bahatosti već dva dana po centru grada pusta rasvijetu da ostaje upaljena po cijeli dan.