Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, Viber, uveo je danas nekoliko novih opcija i za mobilne telefone i za desktop računare.

Prvo, sada možete bez ikakvih problema promijeniti zvuk poruke ili poziva na Viberu. Da! Konačno, onaj dosadni zvuk, koji je svima isti, sada može biti presonalizovan, baš onako kako vi želite. Dovoljno je da odete u postavke i izaberete ton koji želite, da li za Viber uopšte ili samo za poseban chat.

Nadalje, sada više ne morate tražiti chat poruke sa nekim sa kim se dopisujete često, ali zbog velikog broja poruka, taj chat jedostavno na vašem ekranu potiskuju novi, koji dolaze na prvo mjesto. Dobra vijest je da sada možete ‘zakačiti na vrh’ (pin to top), vaš omiljeni chat.

Android korisnici: pritisnite i držite chat i izaberite ‘pin to top’
iPhone korisnici: povucite chat lijevo i ‘pin to top’ ili jednostavno kliknite na info profil osobe sa kojom chatate i odaberite opciju ‘pin to top’.

Kada su u pitanju desktop računari, sada direktno iz chata, možete playati You Tube video i to bez prekida chatanja. Možete ga pomjerati i po ekranu dok pričate sa dragom osobom.

Da bi vam nove opcije bile dostupne, odmah ažurirajte aplikaciju.